دونالد ترامپ با پیروزی در کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا یک کار غیرممکن را ممکن کرد. با این حال، به محض این که به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا وارد کاخ سفید شود، باید این معجزهگری را با یافتن راه کاهش پرداخت مالیات در آمریکا تکرار کند؛ کاری که یکی از اصلیترین وعدههای کمپین انتخاباتیاش بود و صدها میلیون آمریکایی منتظر هستند تا عملی شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی انجمن حسابداران خبره ایران، اکانتینگ تودی (Accounting Today)، در همین ارتباط، روز گذشته پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و شگفتی مردم سرتاسر جهان از انتخاب قاطع دونالد ترامپ – مولتی میلیاردری که حتی یک روز هم مقام سیاسی نداشته است – یادداشتی را با عنوان «چالش مالیاتی ترامپ: یافتن راهی برای دریافت مالیات کمتر» به قلم راجر راسل منتشر کرد. ترجمه این یادداشت از سوی پایگاه اطلاعرسانی انجمن حسابداران خبره ایران به شرح زیر در اختیار علاقهمندان قرار داده میشود. نقل این ترجمه به نقل از پایگاه اطلاعرسانی انجمن حسابداران خبره ایران بلامانع است.
«چالش مالیاتی ترامپ: یافتن راهی برای دریافت مالیات کمتر»
راجر راسل، چهارشنبه، 9 نوامبر 2016
دونالد ترامپ حالا با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا غیرممکنی را ممکن ساخته است. ولی به محض این که دفتر محل کارش را تحویل بگیرد ناچار است این معجزه را با یافتن راهی برای کاهش پرداخت مالیات همه اشخاص حقیقی و حقوقی در آمریکا دوباره تکرار کند. این کاری است که ترامپ بارها و بارها در طول کمپین تبلیغاتیاش قول داده است محقق کند. با این حال، کارشناسان مالیاتی آمریکا معتقدند برنامه پیشنهادی ترامپ مبهم است، و راه حل مشخصی برای اجرای آن اعلام نشده است. علاوه بر این، اصلاحات گستردهای که ترامپ برای بازنگری قانون مالیاتهای آمریکا پیشنهاد داده است، قطعاً توسط بخشهای مختلف حزب جمهوریخواه که با وی هم عقیده نیستند با محدودیت مواجه خواهد شد.
دین زرب، مدیر بخش داخلی (ملّی) موسسه خدمات مشاوره مالیاتی "الیینتگروپ" (alliantgroup) و کنسول ارشد سابق کمیته مالی سنای آمریکا میگوید: برنامه پیشنهادی ترامپ سرراست است. او میخواهد مالیات را کاهش بدهد. ولی مردم فراموش میکنند که بخش نه چندان ناچیزی از جمهوریخواهان نگران کسری بودجه هستند، و برنامه فعلی ترامپ کسری بودجه را تشدید خواهد کرد. به همین دلیل، دیدن مذاکرات بین نمایندگان جمهوریخواه مجلس نمایندگان با یک رئیس جمهور جمهوریخواه که اشتیاقاش برای کاهش مالیات از آنان بیشتر است، جالب خواهد بود.
زرب پیشبینی میکند، بر مبنای مصالحهای که به ناچار اتفاق خواهد افتاد، نرخ مالیات بر درآمد افراد (اشخاص حقیقی) کاهش مییابد، نرخ مالیات بر درآمد شرکتها کمتر از پیشنهاد ترامپ کاهش مییابد، و نرخ مالیات املاک نیز بدون تغییر خواهد ماند.
افراد دیگری نیز درباره مشکلات پیش روی پیشنهادهای ترامپ صحبت کردهاند. از آن جمله میتوان به اظهارات تام ویلورایت، بنیانگذار و مدیرعامل موسسه حسابداری "پروویژن" (ProVision) اشاره کرد که میگوید: اجرای برنامه ترامپ منجر به کاهش شدید درآمدهای مالیاتی خواهد شد که در حال حاضر توسط صنایع بسیاری پرداخت میشوند. مگر این که او قصد داشته باشد این کار را به بهای افزایش کسری بودجه انجام بدهد. ویلورایت هشدار میدهد: هر گونه اعمال تغییرات اساسی در مالیاتستانی عواقب ناخواستهای خواهد داشت.
او میافزاید: به عنوان مثال، عواقب ناخواسته برنامه مالیاتی ریگان (چهلمین رئیس جمهور آمریکا، 1981 تا 1989) شکست در پسانداز و وامدهی و زیان هنگفت مالکان املاک و مستغلات بود. به گونهای که کاهش ارزش املاک و مستغلات در نتیجه وضع قانون مالیاتهای سال 1986 در آمریکا بسیار بیشتر از کاهش ارزش املاک و مستغلات در سالهای 2009 و 2010 در نتیجه شکست اوراق رهنی بود.
ویلورایت تاکید میکند: تا زمانی که ندانیم ترامپ مالیاتها را از چه محلی میخواهد کاهش بدهد، متوجه نمیشویم که کدام صنایع از این کار تاثیر خواهند پذیرفت. فقط تنها چیزی که میدانیم این است که هر زمان تغییرات زیادی در معافیتهای مالیاتی اعمال شود، این کار قطعا پیامدهای ناخواستهای نیز در پی خواهد داشت.
کارشناسان میگویند حتی اعمال تغییرات ناچیز در معافیتهای مالیاتی نیز میتواند گرفتاریهای پیچیده مالیاتی در پی داشته باشد. راجر هریس، رئیس موسسه مشاوره مالیاتی "پاجت بیزینس سرویسز" (Padgett Business Services) و از رئیسان پیشین شورای مشورتی سازمان امور مالیاتی آمریکا میگوید: کاهش نرخهای مالیاتی، یا افزایش معافیتها، یا افزایش دوره پرداخت در حرف ساده به نظر میرسد. ولی در عمل وقتی که میخواهید این برنامهها را در قوانین و مقررات مالیاتی وارد کنید پیچیدگیهای بسیاری پیش میآید. مثلاً، اگر شما تصمیم بگیرید برای هزینههای نگهداری کودکان معافیت مالیاتی در نظر بگیرید، ناچار خواهید شد دهها صفحه مقررات مربوط به آن را تصویب و اجرایی کنید.
برخی از جزئیات طرح ترامپ
جولین فورتونا، شریک موسسه خدمات مشاورهای "تیلور انگلیش" (Taylor English) میگوید: برنامههای ترامپ از همان رویکرد سنتی جموریخواهان در کاهش مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی با هدف تحریک رشد اقتصادی پیروی میکند. انتظار میرود کاهش نرخهای مالیاتی موجب تحریک اقتصاد شود. زیرا بنگاههای تجاری و مشتریان این تخفیفهای مالیاتی را صرف خرید کالاها و خدمات خواهند کرد.
به گفته کتی مولر، مدیر امور مالیاتی موسسه خدمات مشاورهای "پیپلز تکس اینکام" (Peoples Income Tax) ترامپ در برنامه خود خواستار دریافت مالیات کمتر در همه زمینهها است. او میخواهد قانون مالیاتها را مورد تجدیدنظر اساسی قرار دهد. مولر میافزاید: در برنامه ترامپ مالیاتدهندگان به سه گروه کلی تقسیم میشوند؛ و بیشترین کاهش مالیاتی نیز شامل حال کارگران متاهل و دارای فرزند از طبقه متوسط خواهد شد. نرخهای مالیاتی 12 درصد، 25 درصد، یا 33 درصد میشود. نرخ مالیات کسبوکارها را هم میتوان تا 15 درصد کاهش داد.
به عنوان مثال، ترامپ قانون حفاظت از بیمار و مراقبت مقرون به صرفه را لغو خواهد کرد. در نتیجه، اضافه مالیات تامین اجتماعی (موسوم به Medicare Tax)، مالیات درآمد سرمایهگذاری خالص، مالیات غیرمستقیم دستگاههای پزشکی، و مالیات بیمههای تکمیلی درمان پرهزینه (موسوم به مالیات کادیلاک) مالیات حذف خواهد شد.
در طرح ترامپ، همچنین، لغو مالیات املاک پیشنهاد شده است. ولی طبق برنامه وی بر سود سرمایهای تحقق نیافته بالای 10 میلیون دلار حاصل از نگهداشت املاک مالیات بسته میشود.
منبع: اکانتینگ تودی (Accounting Today) – مشاهده متن اصلی
ترجمه: پایگاه اطلاعرسانی انجمن حسابداران خبره ایران