برآوردهاي تازه نشان مي‏دهد شرکت‏هاي بزرگ آمريکايي بيش از دو هزار میلیارد دلار از درآمدهاي خود را در مناطق معروف به بهشت هاي مالياتي (Tax Haven) گزارش مي کنند و از اين طريق از پرداخت ماليات بر درآمد اجتناب می کنند.
به گزارش رسانه مالياتي ايران به نقل از خبرگزاري الجزيره، مطالعه جديدي نشان مي‏ دهد شرکت‏هاي بزرگ آمريکايي حدود 2100 میلیارد دلار از درآمدهای خود را به مناطق موسوم به «بهشت مالياتي» گزارش کرده اند و از اين طريق از پرداخت 620 ميليارد دلار ماليات بر درآمد اجتناب کرده اند.
 
مطابق این گزارش، اين شرکت‏ها جزو بزرگترين شرکت‏هاي جهان و عمدتا در فهرست 500 شرکت برتر «فورچون» هستند. برمودا، ايرلند، هلند، جزاير باهاماس، لوکزامبورگ و جزايز کايمان از جمله بهشت‏هاي مالياتي جهان هستند که اين شرکت‏ها بخش قابل توجهي از درآمدهاي خود را در این قلمروها گزارش می‎کنند تا بتوانند از پرداخت ماليات بر درآمد اجتناب کنند.
 
بر مبنای اين برآوردها، بيش از 350 شرکت بزرگ آمريکايي با راه‏اندازي واحدهای با مقاصد خاص در اين مناطق، راه اجتناب از پرداخت ماليات خود را هموار مي‏کنند. سود اين واحدها به مراتب بيشتر از کل توليد ناخالص داخلي (GDP) کشورهاي ميزباني است که به بهشت مالياتي معروف شده‏اند.
 
در بین شرکت‏هايي که با تاسيس واحدهای با مقاصد خاص در بهشت‏ هاي مالياتي از پرداخت ماليات بر درآمد اجتناب می‎کنند، نام‏هاي معروفي همچون اپل، گوگل، آي بي ام، مايکروسافت، جنرال الکتريک و سيسکو ديده مي‏شود. بر اساس اين برآوردها، شرکت اپل با انتقال بيش از 181 ميليارد دلار از درآمد خود به بهشت‏هاي مالياتي در صدر اين فهرست قرار دارد. اپل اگر اين درآمدها را وارد آمريکا کند بايد بيش از 59 ميليارد دلار ماليات پرداخت. شرکت جنرال الکتريک نيز با انتقال 119 ميليارد دلار از درآمدهاي خود به اين مناطق در جايگاه دوم ايستاده است. شرکت مايکروسافت نيز که بيش از 108 ميليارد دلار از درآمدهاي خود را در اين مناطق گزارش مي‏کند جايگاه سوم اين فهرست را از آن خود کرده است. اين رقم در مورد شرکت گوگل بيش از 47 ميليارد دلار برآورد میشود.
 
 

اين مطالعه که با حمايت «انجمن شهروندان مدافع عدالت مالياتي» و «بنياد آموزشي پژوهشي حمايت از منافع همگاني» در آمريکا انجام شده، نشان مي‏دهد در فاصله بين‏ سال‏هاي 2008 تا 2014 درآمد شرکت‏هاي آمريکايي در بهشت‏هاي مالياتي به دو برابر افزايش يافته است.

 

کاربرد کامپیوتر
نرم افزار کاربرد کامپیوتر
نرم افزار فرداد
مفید حافظ