ولی اله سیف با اشاره به آثار اجرایی شدن برجام گفت: دوران پسا برجام، دوران استفاده صحیح از منابع محدود است که باید به درستی و با کارآمدی تخصیص یابد.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، ولی‌اله سیف در اجلاس فعالان اقتصاد غیردولتی با موضوع «اجرای برجام، فصلی نو در اقتصاد ایران»، با اشاره به محدودیت منابع در بخش ارزی و تسهیلات نظام بانکی افزود:‌ در نظام بانکی، با تنگنای مالی مواجه هستیم و حجم عظیم دارایی‌های منجمد بانک‌ها، بین 45 تا 50 درصد است که این مساله باعث شده امکان خدمات‌دهی مطلوب از بانک‌ها سلب شود.
وی با تاکید بر این که یکی از وظایف اصلی بانک مرکزی ایجاد آرامش در بازار است، افزود:‌ آرامش در بازار پیش‌نیاز برنامه‌ریزی اقتصادی بوده که یکی از ابعاد این آرامش، وجود ثبات در بخش ارزی است. بانک مرکزی به دنبال ایجاد آرامش در بازار ارز است و از قیمتی حمایت می‌کند که حامی تولید، افزایش اشتغال و صادرات باشد. در همین راستا پیش‌بینی می‌کنیم که حداکثر تا شش ماه آینده نرخ ارز یکسان شود.
وی ساماندهی بازار متشکل غیر پولی را لازمه تثبیت آرامش در بازار پول معرفی و تصریح کرد: موسسات غیر مجاز آرامش را در بازار پول از بین می‌برند و بانک مرکزی  با توجه اجماع ایجاد شده و حمایت قوه قضائیه و نیروی انتظامی و سایر دستگاهها، از فعالیت‌های اخلالگر آن‌ها جلوگیری می‌کند.
رئیس کل بانک مرکزی ابزار امیدواری کرد نرخ سود بانکی به دامنه قابل قبول برسد. سیف ادامه داد: نرخ قابل قبول برای سود بانکی، قرار گرفتن در دامنه نرخ تورم است. نرخ بازار بین بانکی از حدود 29 به  19 درصد رسیده و امیدواریم این روند نزولی ادامه‌دار باشد.
سیف با اشاره به اینکه باید توقعات منطقی و قابل انجام از نظام بانکی داشت، گفت: اوایل انقلاب، نظام بانکی کشور به معنای دولت بود و بیشتر بانک‌ها دولتی بودند، اما در حال حاضر اغلب بانک‌ها خصوصی شده‌اند و بنگاه اقتصادی محسوب می‌شوند. ما اگر درخواستی از آنها داشته باشیم که موجب زیان دهی آنها شود، یکی از حلقه‌های اقتصاد و تولید را نیز از کار انداخته ایم.

رئیس شورای پول و اعتبار با برشمردن آثار عدم رعایت استاندارد‌های حاکمیت‌ شرکتی در بنگاه‌های اقتصادی و نسبت پایین کفایت سرمایه به عنوان مشکلات موجود شبکه بانکی کشور افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، عقب ماندگی بانک‌ها از استاندارد‌های روز دنیا است که باید به سرعت خود را با این استانداردها مطابقت دهند. البته این اقدام ها بلافاصله پس از اجرای برجام شروع شده است و در حال حاضر نظام بانکی، آمادگی حضور در فضای بین المللی را دارد.

کاربرد کامپیوتر
موسسه فن آوران
مفید حافظ