عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، از «بدهی های دولت، دارایی های فنی بانک ها، تامین رفاه مردم و نظام بنگاهداری» به عنوان چهار بحران بزرگ اقتصاد ملی ایران نام برد.
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از ایرنا، عباس آخوندی امروز (سه شنبه) در پنجمین همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید افزود: براساس آخرین آمارهای ارائه شده، بدهی مستقیم دولت به یک تریلیون و 960 هزار ریال (196 هزار میلیارد تومان) رسیده است و بدهی شرکت های دولتی نیز هم اکنون یک تریلیون و 840 میلیارد ریال (184 هزار میلیارد تومان) است.
وی گفت: با احتساب بدهی یک تریلیون و 600 هزار میلیارد ریالی (160 هزار میلیارد تومانی) شرکت نفت، مجموع بدهی های دولت به بیش از پنج تریلیون و 400 هزار میلیارد ریال (540 هزار میلیارد تومان) می رسد که برابر با 50 درصد تولید ناخالص داخلی ایران است.
وزیر راه با بیان این که راهکارهای زیادی برای کاهش بدهی های دولت ارائه می شود، افزود: انتشار اوراق صکوک به میزان 100 هزار میلیارد ریال و انتشار اسناد خزانه 50 هزار میلیارد ریالی به همراه انتشار اسناد تسویه، راه حل مناسبی برای کاهش بدهی های دولت نیست.
آخوندی با بیان این که در شرایط افزایش بدهی های دولت، بحران بدهی وضع بدی را برای بستانکاران به وجود نمی آورد، افزود: دراین شرایط به غیر از پیمانکاران، طلبکاران دولت وضعیت مناسبی پیدا می کنند.