رئیس کل بانک مرکزی در سفر هفته گذشته خود به اسلام آباد در حضور رئيس جمهور ایران و نخست وزير پاكستان يادداشت تفاهم همكاري بانكي بين دو كشور را با «اشرف واترا» همتاي پاكستاني خود امضاء كرد. چند روز پیش از آن نیز در سفر سیف به بغداد یادداشت تفاهم همکاری بانکی بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی عراق به امضای روسای کل دو کشور رسیده بود.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از روابط عمومي بانك مركزي،‌ در تفاهم نامه منعقده بین ایران و پاکستان ايجاد رابطه بانكي و افتتاح حساب هاي متقابل به ارزهاي مختلف بين بانك هاي مركزي دو كشور و همچنين ايجاد زمينه مناسب براي همكاري هاي متقابل بانك ها با هدف تسهيل مراودات تجاري از طريق ارائه انواع  خدمات بانكي و همچنين استفاده از سيستم ها و ابزارهاي پرداخت توسط شهروندان دو كشور مورد تاكيد قرار گرفته است. از دیگر دستاوردها این تفاهم نامه نيز می توان به اعطای مجوز تاسیس شعبه برای «بانک ملی ایران» و همچنین «حبیب بانک پاکستان» به ترتيب در پاكستان و ايران اشاره کرد.
 در توافقات صورت گرفته، الحاق مجدد ایران به مکانیسم" اتحادیه پایاپای آسیایی" مورد تاکید و توافق طرفین قرار گرفته است. بر این اساس تجار دو کشور خواهند توانست معاملات تجاری خود را از طریق بانک های عامل به سهولت تسویه کنند. ايران، پاكستان، هندوستان و بنگلادش اعضاي اصلي اتحاديه فوق را تشكيل مي دهند.
به منظور نظارت بر اجراي توافقنامه، طرفين موافقت کردند كميته اي دائمي  تحت عنوان " كميته مشترك بانكي ايران و پاكستان " تشكيل شود.
 
گفتنی است، چند روز پیش از آن، رییس کل بانک مرکزی ایران در سفر به بغداد، ضمن دیدار با علی العلاق، همتای عراقی خود، افزایش همکاری های بانکی میان تهران و بغداد را بررسی کرد. سیف در سفر به بغداد در مورد ایجاد رابطه بانکی و افتتاح حساب های متقابل به ارزهای محلی و بین المللی بین بانک مرکزی دو کشور و همچنین ایجاد زمینه مناسب برای همکاری های متقابل بانک ها با هدف تسهیل مراودات تجاری از طریق ارائه انواع خدمات بانکی مانند اعتبارات اسنادی، ضمانتنامه های بانکی و عملیات خزانه داری با همتای عراقی خود مذاکره و در پایان، سند همکاری های بانکی به امضای طرفین رسید.

در سند اشاره شده بر اتصال سوییچ ملی دو کشور به منظور امکان استفاده از کارت های بانکی توسط زائران و مسافران تاکید شده است. همچنین به منظور پایش و اطمینان از حسن اجرای توافقنامه، طرفین موافقت کردند کمیته ای دایمی تحت عنوان «کمیته مشترک بانکی ایران و عراق» تشکیل شود. هم اکنون دو بانک ایرانی و یک بانک مشترک در عراق فعالیت می کنند.