این اقدام گمرك ایران به دنبال اجرای پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع گمركی و در راه سرعت بخشیدن به عملیات گمركی صورت گرفته است.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از روابط عمومی گمرك ایران، با توجه به این که همه مراجعه کنندگان در ازای دریافت خدماتی مانند توزیع، انبارداری، تخلیه و بارگیری براساس قوانین و دستورالعمل‌های مربوطه ‌باید مبلغی پرداخت کنند؛ سامانه جامع امور گمركی با راه‌اندازی كیف پول الكترونیكی متصل به كارت‌های هوشمند، باعث شده است صادركنندگان نیازی به پرداخت مبالغ مالی خدمات نداشته باشند و سامانه به‌صورت هوشمند از كیف پول الكترونیك مراجعه کنندگان برداشت می كند. با راه اندازی این سامانه، علاوه بر ایجاد كنترل‌های دقیق و جلوگیری از تخلف، موجب افزایش سرعت شده و رفع نیاز به حسابداری‌های پیچیده را نیز میسر می‌ كنند.


برپایه این گزارش، گمرك ایران در دو سال گذشته 34 فعالیت گمركی را الكترونیكی كرده است. دوراظهاری صادرات، دوراظهاری واردات، دریافت الكترونیك مانیفست، دریافت الكترونیك قبض انبار و مدیریت آن، كنترل الكترونیك بدهی ها، احراز هویت با سامانه، تعیین اتوماتیك و هوشمند كارشناس، سلكتیویتی مسیر اظهارنامه، مسیر سبز، مسیر زرد، مسیر قرمز، دریافت مجوزهای به صورت الكترونیك، صندوق الكترونیكی صدور پروانه (برگ سبز) الكترونیك از جمله فعالیتهای الكترونیكی است كه در قالب سامانه جامع امور گمركی صورت می پذیرد.

کاربرد کامپیوتر
موسسه فن آوران
مفید حافظ