مهدی طحانی در بخشی از گفتگوی خود با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران (سنا) در ارتباط با خواسته شرکتها مبنی بر افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها، گفت: اگر ادعای شرکتها براین است که می توانند از دارایی های خود برای صاحبان سهام بازده ایجاد کنند، بیایند و آن دارایی ها را مبنای اوراق بدهی قرار دهند و روی آن صکوک منتشر کنند.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، مهدی طحانی، مدیرعامل یکی از شرکتهای مشاور سرمایه گذاری فعال در بازار سرمایه، در بخشی از گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران (سنا) به معافیت مالیاتی شرکت ها در موضوع تجدید ارزیابی دارایی ها براساس قانون برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و گفت: مفهوم تجدید ارزیابی این بود که دارایی های شرکت و بدهی های شرکت همه به قیمت روز در ترازنامه تقویم شود. چرا که دارایی های شرکت ها به دلیل وجود تورم تقویم نمی شود و  به همان نرخ های تاریخی باقی می ماند.
 
وی ادامه داد:  قانونگذار به شرکت ها فرصت داد که داریی های خود را به روز کنند تا  ترازنامه شرکت یک ترازنامه واقعی شود. اکنون این مهلت تمام شده و خیلی شرکت ها استفاده کردند. البته واقعیت این بود که این قضیه تا حدودی لوث شد.
 
به گفته طحانی، برخی شرکت ها با سوء استفاده، خاک و درخت را تحت عنوان سرمایه می آوردند و آن نظری که قانونگذار مد نظر داشت، مغفول می ماند.
 
وی افزود: تجدید ارزیابی، بیشتر در صنایع و خدمات مالی مثل بانک ها کاربرد دارد تا صنایع و شرکت های تولیدی. چون بانک ها هستند که می توانند دائم دارایی های خود را مثل موجودی کالا تجدید ارزیابی کنند.
 
طحانی در پایان با بیان این که افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در کل  حرکت بدی برای بازار سرمایه نبود، افزود: اکنون انتخابی که برای شرکت ها می ماند این است که روی همان دارایی ها صکوک منتشر کنند؛ یعنی اگر ادعا براین است که می توانند برای صاحبان سهام بازده ایجاد کنند، بیایند و  آن دارائی ها را مبنای اوراق بدهی قرار دهند و روی آن صکوک منتشر کنند.

 

کاربرد کامپیوتر
موسسه فن آوران