در حالی که موسسات رتبهبندی درجه دو جهانی در ماههای اخیر از بهبود وضعیت اعتباری ایران خبر دادهاند، وزیر اقتصاد میگوید ایران در حال مذاکره با موسسات رتبهبندی درجه یک همچون «مودیز» و «فیچ» است تا رتبهبندی ایران را از نظر ریسک اعتباری از سر بگیرند.
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از اقتصادنیوز، علی طیب نیا که در گفتوگو با بلومبرگ سخن می گفت بدون اشاره به زمان بندی تعریف شده برای مذاکرات و این که ایران قصد دارد چقدر اوراق قرضه بین المللی منتشر کند، افزود: دولت ایران در حال مذاکره با این دو موسسه بین المللی است.
بر اساس این گزارش، اخیرا موسسه رتبهبندی «کپیتال اینتلیجنس» که از حیث اعتبار رتبهبندی درجه دو به حساب می آید، ارزیابی اعتبار ایران را از سر گرفته است. این موسسه ماه گذشته در گزارشی ریسک اعتباری بلند مدت ایران را منفیBB و ریسک اعتباری کوتاه مدت ایران راB اعلام کرد. این موسسه همچنین چشمانداز اقتصادی ایران را با ثبات ارزیابی کرده است.
با این وجود به نظر میرسد برای ایران که پس از رفع تحریم ها در صدد بازپس گیری سهم خود از بازار نفت و جذب میلیاردها دلار سرمایه خارجی برای توسعه زیرساخت های خود برآمده است، این نوع اعتبارسنجی کافی نیست و ایران به دنبال اخذ تاییدیه برای اقتصاد خود از موسسات معتبرتری چون «مودیز» و «فیچ» است.
موسسه فیچ در سال 2008 و موسسه مودیز در سال 2002 انتشار ارزیابی های خود از ریسک اعتباری ایران را متوقف کردند. آخرین رتبه اعتباری ایران که توسط موسسه فیچ منتشر شدB+ و رتبه اعتباری ایران از نظر موسسه مودی B2اعلام شده بود.
فیچ در ماه مارس تایید کرد در حال مذاکره با ایران است، اما نمی تواند زمان دقیقی را برای ازسرگیری ارزیابی های خود از ریسک اعتباری ایران ارائه دهد.
آن گونه که تسنیم به نقل از بلومبرگ گزارش داده، صنعت نفت و گاز ایران نیز برای توسعه پروژه های خود به جذب سرمایه های خارجی چشم دوخته است و برای تحقق این هدف نیازمند احیای روابط با موسسات رتبه بندی بین المللی است؛ فرایندی که شاید حدود هست ماه طول بکشد.
بر اساس این گزارش دولت ایران همچنین با انتشار اوراق قرضه داخلی در صدد جذب میلیاردها دلار سرمایه بر تامین مالی شرکت های داخلی برآمده است. یک مقام سازمان بورس ایران ماه گذشته گفت قرار است امسال میزان انتشار این اوراق دو برابر شود.