اکبر ترکان، مشاور ارشد رئیس ‌جمهور و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، معافیت مالیاتی بیست ساله، معافیت از پرداخت سود و عوارض واردات کالا، معافیت از قانون کار، معافیت از دریافت روادید (ویزا)، و معافیت از قانون پول و بانک را از جمله مزایا و امتیازات عمده فعالیت اقتصادی در مناطق آزاد کشور برشمرد. وی تصریح کرد: اولویت ما بین جذب «سرمایه خارجی» یا جذب «سرمایه گذار خارجی»، دومی است. چرا که وقتی سرمایه گذار خارجی می آید غیر از این که پولش را می آورد،  دانش فنی نیز می آورد و خود شخص هم بر آن مدیریت می کند.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی انجمن حسابداران خبره ایران، اکبر ترکان در گفت و گوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران (سنا) گفت: توسعه صادرات، تسهیل و گسترش تولید، انتقال فن آوری های پیشرفته و تامین منابع مالی و نیازهای ضروری از خارج از کشور چهار ماموریت محوری است که رهبر انقلاب در این راستا  به مناطق آزاد داده اند.
 
ترکان گفت: برای این که شرایط در مناطق آزاد تسهیل شود، چند مزیت بزرگ داریم: اول اینکه فعالیت تجاری در مناطق آزاد تا بیست سال از مالیات معاف است؛ علاوه بر این، فعالیت گمرکی در آنجا از پرداخت سود و عوارض واردات کالا معافیت دارد.
 
وی همچنین معافیت از قانون کار، معافیت ویزا و معافیت از قانون پول و بانک را از دیگر مزیت ها و امتیازات مناطق آزاد دانست.
 
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه‌ اقتصادی ادامه داد: این امکانات ظرفیتی را فراهم می کند که سرمایه گذار خارجی ابتدا در این مناطق، موقعیت را بسنجد بعد بتواند برای سرزمین اصلی و کارهای دیگر تصمیمات جدی تر اتخاذ کند؛ لذا مناطق آزاد خودشان را برای این کار مهیا کرده اند.
 
ترکان در پاسخ به این سوال که مناطق آزاد تا امروز تا چه حد در اجرای این سیاست ها موفق بوده است، گفت: این موضوع را باید سنجش کنیم؛ من الان نمی توانم قضاوت عمومی داشته باشم که چقدر موفق شده ایم؛ البته بعد از ابلاغ سیاست ها تلاش ها عمدتا به این سمت بوده است و امیدوارم دوستان ما موفق شوند به چهار ماموریت محوری که مقام معظم رهبری به مناطق آزاد داده اند، جامه عمل بپوشانند.
 
وی همچنین در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه های دولت برای جذاب سازی  سرمایه گذاری های خارجی گفت: یک موقع صحبت از سرمایه خارجی و زمانی دیگر  صحبت از سرمایه گذار خارجی می کنیم. سرمایه خارجی مثل این که ما برویم برای اجرای یک پروژه فاینانس خارجی بیاوریم که این مساله هم منتفی نیست،  اما  اولویت ما در مقایسه با سرمایه خارجی با سرمایه گذار خارجی است. چرا که وقتی سرمایه گذار خارجی می آید غیر از این که پولش را می آورد،  دانش فنی نیز می آورد و خود شخص هم بر آن مدیریت می کند.
 
مشاور رئیس جمهور با بیان این که یک خارجی اگر بخواهد برای سرمایه گذاری به ایران بیاید، به رفتار ایرانی ها در خارج از کشور نگاه  و حتی با او مشورت می کند، افزود: شما اگر می خواهید یک پرنده ای را هم بگیرید، باید یک پرنده خودی داشته باشید که او برود و آن پرنده را برایت بیاورد. بنابراین، باید به سرمایه گذاران ایرانی توجه کنیم تا تقویت شوند و از کسب و کارشان ابرازرضایت کنند؛ آن وقت است که  ایرانیان مقیم خارج از کشور  منابعشان را می آورند و البته خارجی ها هم خواهند آمد.
کاربرد کامپیوتر
موسسه فن آوران