مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان این که ساختار نظام بانکی کشور قوی است و در معرض بحران و ورشکستگی قرار ندارند، گفت: کاهش نرخ سود به نفع بانک ها و واحدهای تولیدی استفاده کننده از تسهیلات است.
 
به گزارش پایگاه اطلاع‎رسانی انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از ایرنا، اسماعیل لََلَهگانی صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه آیین گرامیداشت سالگرد عرضه سهام بانک صادرات ایران در بورس اوراق بهادار تهران درباره ادعای مرکز پژوهش‎های مجلس مبنی بر قرار گرفتن بانک‎های کشور در معرض ورشکستگی افزود: در شبکه بانکی مشکلاتی مانند بدهی دولت، پایین بودن میزان سرمایه و افزایش مطالبات معوق وجود دارد؛ اما به معنای این نیست که بانک‎ها در معرض ورشکستگی قرار داشته باشند. وی با بیان این که بانک های کشور به حدی قوی هستند که خود را حفظ کنند، اضافه کرد: اقدام های خوبی برای پیگیری وصول مطالبات معوق انجام شده است، به گونه ای که بانک صادرات پارسال 10 درصد از مطالبات را کاهش داد که این روند امسال نیز ادامه می یابد.
 
مدیرعامل بانک صادرات ایران با بیان این که مطالبات معوق در شبکه بانکی در حال کاهش است، گفت: دولت تلاش هایی برای پرداخت بدهی خود به شبکه بانکی انجام داده و افزایش سرمایه بانک های دولتی در حال عملیاتی شدن است.

لََلَهگانی با اشاره به این که ساختار نظام بانکی ایران به حدی قوی است که دچار ورشکستگی و بحران جدی نشود، افزود: با توجه به تاکید مرکز پژوهش های مجلس تلاش می کنیم توان بانک ها را افزایش دهیم و به سطح استانداردهای بین المللی برسیم.
 
لزوم کاهش نرخ سود بانکی متناسب با نرخ تورم
مدیرعامل بانک صادرات ایران همچنین درباره کاهش نرخ سود بانکی نیز گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات همزمان با کاهش نرخ سود سپرده ها انجام می شود که در نهایت به سود بانک ها و شبکه تولید کشور خواهد بود.
لََلَهگانی با بیان این که واحدهای تولیدی باید قدرت رقابت داشته باشند، افزود: به علت نرخ بالای تسهیلات، هزینه تولید محصولات افزایش می یابد و این امر باعث بالارفتن هزینه تمام شده تولید کالا و در نتیجه کاهش میزان فروش محصولات می شود.
وی کاهش میزان فروش محصولات واحدهای تولیدی را از عوامل اصلی ایجاد مطالبات معوق شبکه بانکی عنوان کرد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات به کاهش قیمت محصولات تولیدی منجر می شود و رونق واحدهای تولیدی را بدنبال دارد.
لََلَهگانی معتقد است، کاهش سود بانکی نه تنها به زیان بانک ها نیست بلکه می تواند برای آن ها مفید باشد.
وی درباره کاهش نرخ سود سپرده های بانکی گفت: سپرده گذاران باید توجه داشته باشند که در سال های گذشته نرخ سود سپرده نسبت به نرخ تورم همیشه منفی بوده که به تازگی این روند معکوس شده و نرخ تورم پایین تر از نرخ سود پرداختی به سپرده ها شده است.
وی تاکید کرد: کاهش نرخ سود بانکی باید به طور جدی پیگیری شده و متناسب با نرخ تورم، نرخ سود سپرده و تسهیلات کاهش یابد.
مدیرعامل بانک صادرات ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره تسویه بدهی موسسه میزان توسط این بانک گفت: بر اساس تفاهمنامه‌ای که میان بانک صادرات و بانک مرکزی و هیات تسویه موسسه میزان به امضا رسیده، بانک صادرات تنها متعهد به تسویه مبالغی است که از طریق انتقال اموال و دارایی در اختیار این بانک قرار داده می‌شود.
لََلَهگانی افزود: تاکنون از طریق انتقال اموال و دارایی بخشی از این بدهی‌ها پرداخت شده و هرگونه پرداخت بیشتر مشروط به انتقال سایر اموال و دارایی به بانک صادرات است.
وی درباره پرداخت وام مسکن توسط بانک صادرات نیز گفت: بانک صادرات در حال طراحی مدلی در زمینه تسهیلات بخش مسکن است.
وی افزود: با توجه به این که بانک صادرات از گذشته سپرده‌گذاری انجام داده است، بنابراین از امروز می‌تواند پرداخت تسهیلات جدید مسکن را شروع کند.
مدیرعامل بانک صادرات درباره پرداخت تسهیلات به خریداران محصولات داخلی گفت: برنامه‌هایی توسط این بانک برای حمایت از تولید داخل در سال 1395 در دستور کار است که از جمله آنها می‌توان به صدور کارت‌های اعتباری و تضمینی برای خرید اشاره کرد.
وی با بیان این که روند واگذاری این کارت‌های اعتباری و تضمینی در حال آماده‌سازی است و احتمالا تا دو هفته آینده عرضه می شود، افزود: این تسهیلات در اختیار خریداران قرار گرفته و سپس به صورت اقساطی از حساب مشتریان کسر می‌شود.
 
 
اخبار مرتبط:

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در قالب سلسله گزارش‎های آسیب‎شناسی نظام بانکی، موضوع توقف و ورشکستگی در نظام بانکی ایران را موردبررسی قرار داد

کاربرد کامپیوتر
نرم افزار کاربرد کامپیوتر
نرم افزار فرداد
مفید حافظ