صندوق بین المللی پول پیش بینی كرد در حالی كه كشورهای صادركننده نفت در خاورمیانه، سال گذشته به خاطر كاهش بهای نفت 390 میلیارد دلار زیان كردند؛ این زیان، امسال به 490 تا 540 میلیارد دلار خواهد رسید. با این حال، اقتصاد ایران در سال جاری میلادی رشد چهار درصدی را تجربه خواهد کرد.
 
به گزارش انجمن حسابداران خبره ایران، به نقل از ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز گذشته (دوشنبه) به نقل از 'مسعود احمد' مدیر صندوق بین المللی پول در خاورمیانه و آسیای میانه درباره برآورد تازه این صندوق، گفت: وضعیت كنونی به معنای افزایش كسری بودجه و كاهش سرعت رشد اقتصادی بویژه در كشورهایی مانند عربستان سعودی خواهد بود كه هنوز بسیار به پول نفت وابسته هستند.
بر اساس این گزارش، عربستان 72 درصد از بودجه كشورش را از راه فروش نفت به دست می آورد. این كشور احتمالا امسال با كسری 90 میلیارد دلاری رو به رو خواهد شد.
در گزارش صندوق بین المللی پول، پیش بینی شده است كه میانگین رشد اقتصادی در كشورهای عضو شورای همكاری خلیج فارس، از 3.3 درصد در سال 2015 به 1.8 درصد در سال جاری كاهش یابد. عربستان، كویت، قطر، بحرین، عمان و امارات متحده عربی، عضو این شورا هستند. رشد اقتصاد عربستان سعودی امسال حدود 2 درصد خواهد بود.
در بخشی از گزارش این صندوق نیز به تاثیر منفی جنگ در سوریه بر اقتصاد كشورهای اردن و لبنان اشاره و یادآور شده كه اقتصاد سوریه نیز نسبت به زمان آغاز جنگ داخلی در سال 2011 به نصف رسیده است.

در این میان، اقتصاد ایران شاهد رشد خواهد بود. در حالی كه رشد اقتصادی در ایران در سال 2015 میلادی 'صفر' بود، پیش بینی می شود رشد تولید ناخالص داخلی در این كشور طی سال 2016 به 4 درصد و سال 2017 به 3.7 درصد برسد.

شماران